Start van hoofdcontent

Amstelveen

nl

Drie mannen aangehouden na heftige gewapende overval in Amstelveen

20 november 2023, 10.58 uur · Aangepast 20 november 2023, 14.38 uur · Door Celine Sulsters

De politie heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht van een heftige gewapende overval in Amstelveen. Vannacht vielen meerdere overvallers met veel geweld een woning in de flat 'Elbroes' binnen. De politie weet nog niet welke rol de aangehouden verdachten speelden bij de overval. Ook zoeken ze nog naar meer overvallers.

De overval wordt vannacht rond 3.45 uur gepleegd. Als agenten bij de flat aankomen, zien zij een zwarte Volkswagen Golf met hoge snelheid wegrijden. Dat vindt de politie verdacht, dus wordt de bestuurder van de auto staande gehouden.

Een verslaggever ter plaatse ziet hoe andere agenten ondertussen de flat omsingelen. Ook in de hal van de flat worden twee mensen staande gehouden. Omdat agenten een vreemde geur ruiken in de flatwoning waar de gewapende mannen zijn binnengedrongen, bellen zij eerst de brandweer.

Op de vlucht

Als die na metingen vaststelt dat de agenten geen risico lopen, gaat de politie onder dekking van een schild naar binnen. Wat daar precies is aangetroffen, wil de politie nog niet zeggen, maar de drie mannen die eerder staande werden gehouden, zijn meegenomen naar het bureau.

De politie onderzoekt op dit moment wat zich in de woning heeft afgespeeld en of de overvallers iets mee hebben genomen. Die zijn nog steeds op de vlucht. Ze vraagt getuigen en mensen die videobeelden van de omgeving hebben zich te melden. Ook in het water vlak bij de flat is door duikers van de politie naar bewijs gezocht. 

Bekijk de beelden van de aanhoudingen hieronder:

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]