Ga naar Content

Ajax Vrouwen weer met beide benen op de grond na verlies tegen FC Twente

De jubelstemming bij Ajax Vrouwen is weer ten einde. De Amsterdammers boekten woensdag nog een sensationele eerste zege in de Champions League tegen Paris Saint-Germain, maar hebben vandaag verloren van FC Twente. Op De Toekomst was de koploper met 1-0 te sterk.

Ajacied Nadine Noordam in duel met Renate Jansen - Foto: Pro Shots

Uiteraard waren de verwachtingen hoog voor Ajax Vrouwen. In de Johan Cruijff Arena was woensdagavond uitzinnige vreugde nadat grootmacht Paris Saint-Germain werd verslagen (2-0). Tegen FC Twente kon Ajax Vrouwen dat niveau niet aantikken. Na 22 minuten opende Renate Janssen de score voor Twente. De international schoot de bal in de verre hoek achter Ajax-goalie Regina van Eijk.

Bondscoach Andries Jonker zat op de tribune en zag Ajax Vrouwen steeds meer op jacht gaan naar de gelijkmaker. Via Romée Leuchter en Nadine Noordam waren dichtbij. Noordam was het gevaarlijkste met een harde knal tegen de lat.

FC Twente hield het doel schoon en bracht Ajax Vrouwen de eerste competitienederlaag van het seizoen toe. De Tukkers blijven ongeslagen en verstevigen de koppositie in de eredivisie. De Amsterdammers blijven steken op de derde plaats met zestien punten. Het verschil met FC Twente is vijf punten.

AZ en Telstar

Eerder dit weekend kwamen de vrouwen van AZ en Telstar in actie. Vrijdagavond won Telstar Vrouwen de tweede wedstrijd van het seizoen. De Velsenaren wonnen op eigen veld met 1-0 van ADO Den Haag dankzij een doelpunt van Janette van Balen. AZ Vrouwen speelden op bezoek bij FC Utrecht met 2-2 gelijk. Floor Jolijn Spaan nam beide Alkmaarse treffers voor haar rekening.

Lees ook