Ga naar Content

Basketbalsters Landslake Lions te sterk voor Den Helder

De basketbalsters van Landslake Lions hebben Den Helder met 77-59 verslagen. In de eerste drie kwarten was het een behoorlijk gelijkopgaande strijd in het Indoor Centrum Landsmeer. Lions maakte met name in het laatste kwart het verschil en liep zo uiteindelijk uit naar een ruime zege.

Landslake Lions-coach Chris van Kampen na de winst op Den Helder - NH Nieuws

"Het was niet onze beste wedstrijd. Ik vond Den Helder ook goed spelen. Wij moeten aanvallend de juiste beslissingen nemen en de wedstrijd lezen. Dat is work in progress en daar hebben wij nog een paar maanden voor", reageerde Lions-coach Chris van Kampen na afloop.

 

"Wij gaan vechten voor de titel"

Lions-coach Chris van Kampen

De ploeg van Van Kampen doet het dit jaar goed en staat tweede achter landskampioen Grasshoppers. "Wij gaan vechten voor de titel. Wij zijn niet de favoriet. Dat is Grasshoppers. Wij moeten er behoorlijk aan trekken om een kans te maken, maar het kan wel", is Van kampen duidelijk.

Tekst loopt door onder video.

Den Helder-coach Mario Bennes na het verlies tegen Landslake Lions - NH Nieuws

Den Helder heeft sportief een jas uitgedaan. Maar liefst zeven spelers vertrokken er bij de ploeg van Mario Bennes. De ervaren trainer moet gaan bouwen aan een nieuw team. "Wij hebben een hele jonge ploeg. Het kost tijd om dingen erin te slijpen. De oudste speelster is 23 en de jongste net 17 geworden. Als wij aan het einde van het seizoen play-offs spelen en het de tegenstander moeilijk maken dan ben ik tevreden", aldus Bennes. 

NH Sport volgde deze avond Kim Hartman. Na een revalidatie van bijna drie jaar maakte zij zaterdagavond haar rentree. Maandag zal er een reportage te zien zijn over Hartman.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52