Start van hoofdcontent

Castricum

nl

Acht tegen twee: groep berooft minderjarigen onder dreiging van wapens in Castricums park

18 november 2023, 17.48 uur · Door Redactie

Twee minderjarigen zijn op vrijdagavond door een groep mensen beroofd in het park aan de Willem de Rijkelaan in Castricum. Dat gebeurde onder bedreiging van slag- en steekwapens. Ook heeft een van de slachtoffers klappen gekregen. De politie zoekt getuigen.

Foto:

De beroving vond plaats rond 19.15 uur. Een groep van zo'n acht personen heeft de twee minderjarige slachtoffers van hun persoonlijke bezittingen beroofd. Dat deden ze met hulp van slag- en steekwapens. Wat de daders hebben buitgemaakt, kon een woordvoerder van de politie niet zeggen vanwege het lopende onderzoek.

De groep verdachten zijn daarna met de buit gevlucht in de richting van het fietspad aan de Willem de Rijkelaan. De politie heeft de daders nog gezocht, maar kon nog niemand aanhouden. Tekst loopt door onder de kaart

Een van de slachtoffers kreeg bij de beroving ook klappen. Die raakte daarbij lichtgewond, maar hoefde niet voor verdere behandeling mee naar het ziekenhuis. 

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht voor de beroving. Er is geen duidelijk signalement, behalve dat de verdachten in het zwart gekleed waren. Daarom is de politie op zoek naar getuigen of camerabeelden van de beroving.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.