Ga naar Content

OM eist tot 26 jaar cel tegen organisatie achter moord op advocaat Derk Wiersum

Het Openbaar Ministerie eist ruim 26 jaar cel tegen Anouar T. voor medeplichtigheid aan de moord op Derk Wiersum. Dat is de maximale straf. Tegen Sezer B. is achttien jaar cel geëist voor zijn aandeel in de moord op de advocaat.

Foto: Inter Visual Studio/Robby Hiel

Volgens het OM bestaat geen twijfel dat T. de leider is van een groep die de moord heeft voorbereid door auto's te stelen die door de schutters zijn gebruikt. Ook deden ze voorverkenningen bij de woning van Wiersum en zijn kantoor. 

De advocaat werd vier jaar geleden voor zijn woning in Buitenveldert doodgeschoten. Het hof veroordeelde de uitvoerders van de moord begin dit jaar tot 30 jaar cel. Justitie heeft nu haar zinnen gezet op de organisatie achter de moord, waarover een neef van Ridouan Taghi de leiding zou hebben. 

"Het Openbaar Ministerie vindt het heel belangrijk dat naast diegene die de moord hebben uitgevoerd, ook juist de personen die de informatie hebben verzameld, voorverkenningen hebben gedaan, en ervoor hebben gezorgd dat de twee schutters de moord konden plegen, uiteindelijk ook verantwoording af moeten leggen", vertelde persofficier Mara van den Berg na een eerdere zitting

Tegen vijf andere verdachten zijn straffen geëist van 3 tot 15 jaar cel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]