Ga naar Content

Provincie slibt dicht in ochtendspits door ongelukken op N247 en A9, vertraging neemt af

Op verschillende plekken in Noord-Holland is het vanmorgen weer aansluiten in de file. De langste staat op de N247 tussen Volendam en de A10, vanwege een ongeluk. Ook op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen staat het vast. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Op de N247 tussen Hoorn en Amsterdam staat volgens de ANWB 10 kilometer file tussen Volendam en de aansluiting met de A10. Rond 6.40 uur is er een ongeluk gebeurd op de N475 vlakbij de oprit naar de snelweg. De vertraging is rond 7.30 uur opgelopen tot zo'n 70 minuten. 

Ook de N235 tussen Purmerend-Zuid en Watergang staat file. Hier loopt de vertraging rond 7.30 op tot een half uur.  

Update: rond 9.00 uur is nog niet iedereen op werk verschenen door de drukte op de weg. Aan het eind van de ochtendspits zijn de files nog niet weg, maar ze nemen flink af. 

Tekst gaat door onder de afbeelding

Foto: ANWB

Op de A7 kan de auto ook niet lekker doorrijden. Tussen afrit Avenhorn en knooppunt Zaandam is ongeveer een half uur vertraging. 

Verderop in de provincie, op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen, is het ook aansluiten in de rij. Tussen knooppunt Kooimeer en knooppunt Velsen loopt de vertraging op tot ongeveer een uur. Vanwege een ongeluk bij de Wijkertunnel is er maar een rijstrook open. Rond 8.00 uur werden de rijstroken weer vrijgegeven. De file neemt langzaam af.  

Tekst gaat door onder de post

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Doordat het zo druk is op de A9 ontstaat ook op de omliggende N-wegen file. Op de N203 tussen A9 en Krommenie is de vertraging zo'n 13 minuten, verderop tussen Krommenie en Zaandijk is de vertraging zo'n 38 minuten.  

Rijkswaterstaat verwachtte al een drukke ochtendspits. Op dinsdag is het vaak druk op de weg en het regenachtige weer draagt volgens hen bij aan de drukte. Ook vanavond worden veel files verwacht.