Start van hoofdcontent

Beverwijk

nl

Bewoners Indische buurt in Beverwijk naar de rechter na jarenlange wateroverlast

15 november 2023, 06.30 uur · Aangepast 15 november 2023, 11.13 uur · Door Esmee de Kinderen

Ondergelopen kelders en schimmels op de muren. Na de hevige regenbuien van de laatste tijd hebben de bewoners van flats in de Indische buurt in Beverwijk opnieuw veel wateroverlast.  Volgens de bewoners speelt dit probleem al jaren. Ze zijn het zat en stappen naar de rechter.

Aziza Ouriaghli laat zien dat er schimmel op de muur zit - Foto: NH Nieuws

Overal in de buurt zie je spullen van de inwoners op straat staan, omdat hun kelders onder water staan. "Het water staat best wel diep", zegt een van de bewoners. "Als ik te snel loop, loopt het zo mijn laarzen in."

Aziza Ouariaghli en haar buren wonen al tien jaar op de Sumatrastraat en hebben  wateroverlast na hevige regenbuien. "Ze komen daarna het water opzuigen, maar dat is natuurlijk niet de oplossing", zegt Ouariaghli.

Volgens de bewoners gaat Pre Wonen de appartementen per straat renoveren en isolatie zou het antwoord moeten zijn op dit lastige probleem, maar de bewoners twijfelen hier aan. "Het is onnodig geld uitgeven", zegt Aziza.

wateroverlast Indische buurt Beverwijk - NH Nieuws

Handtekeningen


De kelders van de woningen die al zijn gerenoveerd, lopen immers ook onder water, stellen ze. Voorzitter Frans Johansen van de bewonerscommissie is een petitie gestart. "In totaal hebben we 67 handtekeningen verzameld", zegt hij. Sterker nog, ze zijn naar de rechter gestapt. Op 7 december is er een zitting.

Saskia van Daalen, woordvoerder van Pre wonen zegt:  "Het ligt niet aan ons, de kelders liggen op hetzelfde niveau als de stand van het grondwater. Het is dus voor ons lastig op te lossen. Alleen het Waterschap zou dit kunnen oplossen. Niettemin gaan we onderzoeken waar en wanneer het probleem zich voordoet, om te kijken of we het op een of andere manier toch kunnen beheersen.''

De bewoners kunnen hun wateroverlast melden bij Pre Wonen, zodat de kelders leeggepompt kunnen worden. Al is dat een tijdelijke oplossing.

Het is niet de eerste keer dat problemen hierover zijn gemeld. In 2020 hebben huurders al eerder actie geëist, maar daar werd volgens hen niet naar geluisterd. De woningcorporatie zegt zich niet te herkennen in het wantrouwen.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.