Ga naar Content

Noord-Hollanders schrijven brieven aan nieuwe regering: dit vinden we belangrijk

Woningbouw, het klimaat of misschien wel heel wat anders: wat moet de nieuwe regering volgens Noord-Hollanders gaan aanpakken? Met de verkiezingen op 22 november, publiceert NH elke dag een verhaal van een Noord-Hollander die op ons verzoek een brief schreef aan de nieuwe regering. Wat hopen of verwachten inwoners uit verschillende hoeken van onze provincie van het nieuwe landsbestuur? 

Foto: NH Nieuws

Architect Duco uit Den Helder is de eerste brievenschrijver en roept het toekomstige kabinet op het open landschap te behouden. "Ons land had ooit een grote naam als het aankwam op een goede ruimtelijke ordening, maar sinds veel ruimtelijke opgaves naar provincies en gemeentes zijn verlegd is het aanzien van Nederland in de afgelopen vijfentwintig jaar danig veranderd, zo niet verrommeld."

Lees ook

Naast het bouw-thema van Duco passeren ook andere grote thema's van deze verkiezingen de revue. Zo schrijft Youssef uit Hilversum over de stand van het onderwijs, Jennifer uit Amsterdam voor 'echte en gelijke' rechten voor mensen met een beperking en Sonja uit Hoorn over bestaanszekerheid en het recht op zorg. 

Grote thema's 

Hugo Timmer uit Heiloo maakt zich druk over de laagvliegende vliegtuigen boven zijn huis. Volgens hem doen zowel de lokale als de provinciale politiek te weinig aan dit probleem. Daarom richt hij zich hierover tot de landelijke politiek. "Ik reken op u", besluit hij zijn brief. 

Benieuwd naar alle brieven? Vanaf vandaag besteedt NH elke dag, tot de verkiezingen op 22 november, aandacht aan één van de brievenschrijvers. Op de radio, online en op TV richten alle brievenschrijvers tot de toekomstige regering en delen ze hun dromen, wensen en zorgen, Duco trapt vanmiddag om 16.00 uur af op de radio, in het programma Vandaag de Dag met Patricia Nagelkerke.