Ga naar Content

Betrokken buren zamelen sinterklaascadeautjes in voor kinderen

Acht beheerders van buurtkastjes in Purmerend voeren gezamenlijk actie voor het inzamelen van sinterklaascadeautjes. Ze willen voor iedereen die geen geld heeft om sinterklaas te vieren een leuk pakketje samenstellen. Bij de buurtkastjes kunnen mensen producten halen als ze het nodig hebben of brengen als ze het over hebben.

Nancy van Dijk bij haar buurtkastje in de IJsselstraat. - NH Nieuws

Volgens Nancy van Dijk, eigenaar van een buurtkastje en vrijwilliger bij de weggeefwinkel, is de actie meer dan ooit nodig. "De dagelijkse boodschappen zijn zo duur geworden dat mensen niet rondkomen. Zelfs niet als ze een baan hebben."

Uit ervaring weet ze hoe het is om niet goed rond te komen. "Dat heb ik gelukkig achter me kunnen gelaten maar daarom vind ik ook zo belangrijk om mensen te helpen die het moeilijk hebben."

En dat lukt goed, merkt Van Dijk. "Ik zie dat mensen er gebruik van maken. Maar mensen zich schamen voor de armoede en daardoor zie ik steeds vaker pas als het donker wordt."

Waar staan de kastjes?

Wie iets wil weggeven, of juist iets nodig heeft, kan de kastjes vinden op de volgende adressen:  IJsselstraat 10, Jan van Egmondstraat 11, Puntmosstraat 41, Bandijk 42, Veenweidestraat 27, Johan Wagenaarstraat 65, Koningsvaren 10, Weteringstraat 136, en Kennemerland 95.

Daarnaast is er op zaterdag 11 november vanaf 10.00 een inzameling bij de Albert Heijn Xl aan de burgemeester D. Kooimanweg. Voor de pakketten is van alles nodig: lekkere dingen als snoer en chocoladerepen, limonade, flesje wijn, kleurboeken, knuffels, etc.

Voor meer informatie over SoGoed kijk op www.stichtingsogoed.nl

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]