Ga naar Content

Omwonenden hekelen Schiphols winstbejag: 'Draait alleen om money, money, money'

Inwoners van Aalsmeer en Uithoorn hebben er geen vertrouwen in dat Schiphol op korte termijn wezenlijk stappen zal zetten om de door hen ervaren vlieghinder te beperken. Dat bleek gisteren tijdens een drukbezochte bewonersavond van onder andere platform PUSH Uithoorn. 

Schiphols winstbejag staat terugdringen overlast in de weg, aldus omwonenden - NH Nieuws

Veel bewoners zijn moegestreden, zo blijkt uit de reacties. "Dat die groei er iedere keer weer komt, verbaast me niks", zegt omwonende Paul van Klaveren voor de camera van NH-verslaggever Thijs-Jan van Aalst. "Ik denk dat alleen de politiek hier verandering in kan brengen"

Lees ook

Het is vechten tegen de bierkaai, benadrukt een vrouw in de zaal, die net als ruim honderd anderen aanwezig is om haar stem te laten horen. "Er moet schoner gevlogen worden en met minder geluid, maar we krijgen het nooit voor elkaar dat die dingen de lucht uitkomen."  

Frank Bouwmans denkt dat er pas verandering komt, als er financiële consequenties voor Schiphol aan de hinder worden verbonden. "Niet alleen maar praten, maar de bedrijfsvoering raken, dan gaat men naar je luisteren."  

De directeuren van Schiphol en de Luchtverkeersleiding waren wel uitgenodigd, maar hebben verstek laten gaan. 

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]