Ga naar Content

Bussumse Aasiyah volgend jaar in de finale van missverkiezing 'Supermodel Worldwide'

Volgend jaar doet de negentienjarige Aasiyah uit Bussum mee als finalist aan 'Miss Supermodel Worldwide Netherlands'. Vanaf haar 15e droomt zij er al van om mee te doen aan missverkiezingen. Ondanks de soms negatieve reacties die zij kreeg, heeft zij haar droom doorgezet en mag zij in februari Nederland vertegenwoordigen in de verkiezing. 

Bussumse Aasiyah volgend jaar in de finale van missverkiezing 'Supermodel Worldwide' - NH Nieuws

Missverkiezingen hadden op jonge leeftijd al een aantrekkingskracht op Aasiyah van Geenen uit Bussum. Nadat zij online een video van 'Miss Beauty of the Netherlands'-verkiezing tegenkwam, was haar interesse helemaal gewekt en schreef ze zich in voor meerdere verkiezingen, waaronder de 'Miss Teen Beauty of Noord-Holland'. Dat haar doorzettingsvermogen vruchten afwerpt, blijk: de 19-jarige Bussumse doet in februari mee aan Miss Supermodel Worldwide Netherlands in Amsterdam

Negativiteit

Haar eerste missverkiezing was toen ze nog op de middelbare school zat. "Nee, de reacties waren zeker niet altijd even leuk. Op school ben ik er ook best wel om gepest", vertelt ze. "Ze zeiden bijvoorbeeld: denk je echt dat je daar knap genoeg voor bent? Nee, dat is niet leuk om te horen." Ook op haar sociale media kanalen bleef het niet stil en kreeg ze negatief commentaar.

Toch hebben de negatieve reacties haar er nooit van weerhouden om mee te doen, omdat haar wil om mee te doen simpelweg te groot was. "Ik wilde laten zien dat ik het kon", zegt Aasiyah over de reacties. Het maakte dat ze juist harder voor haar doel ging werken. En dat wierp zijn vruchten af: bij haar eerste missverkiezing werd ze tweede.

Empowerment

Als kind al werd er geoefend op de hakken van haar moeder om haar beste loopje te te laten zien op de catwalk. Toch wil Aasiyah ook duidelijk maken dat het bij een verkiezing om veel meer gaat dan alleen uiterlijk. Het lijkt allemaal 'glitter en glamour' bij een missverkiezing maar er komt veel meer bij kijken.

Tekst gaat door onder de foto.

Buurtbewoners kwamen massaal eten kopen. - Foto: Amanda Algra

"Veel mensen denken dat je alleen heel knap moet zijn om mee te doen, maar niets is minder waar. Ik ben allesbehalve perfect; ze kijken echt naar veel meer dan alleen het perfecte plaatje." Nu staat ze voor innerlijke kracht en empowerment, schoonheid gaat namelijk dieper dan alleen de buitenkant. "Ik wil anderen inspireren om te geloven in jezelf."

Geld ophalen

Om het bedrag op te halen dat nodig is voor de inschrijving aan de finale, organiseerde Aasiyah een fundraiser: ze verkocht Surinaamse nasi en soato soep om de 'finalistenfee' te betalen. “Helaas heb je in Bussum geen Surinaams eten of toko. Het leek mij leuk om een stukje Amsterdam-Zuidoost, een stukje Suriname en een stukje van mijn eigen cultuur hierheen te brengen. Dat maakt het denk ik wel uniek”.

De reacties op Aasiyah's kookkunsten waren enorm positief. Buurtgenoten hadden dagen van tevoren bestellingen gedaan en ter plekke kwamen ook allerlei mensen langs om eten te halen. "De opkomst was veel groter dan verwacht, we hebben het hele bedrag opgehaald", laat Aasiyah aan NH weten.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]