Ga naar Content

Peperdure fietsen gestolen door 'klungelige dieven' uit schuren in Heiloo

Uit meerdere schuren in Heiloo zijn in de nacht van woensdag 20 september fietsen gestolen. Het gaat om vrij dure exemplaren. De politie deelt bovenstaande beelden in de hoop de “klungelige dieven” te pakken. Op camera is te zien hoe onhandig ze te werk gaan.

Fietsendiefstal Heiloo - Foto:

Twee mannen gaan de 20ste rond 2.30 uur te werk in een schuur aan de Nicolaas Blokkerlaan. Ze sluipen die nacht een tuin in en proberen met een koevoet de deur van de schuur open te krijgen. Dat gaat nogal met horten en stoten.

Ze doen er lang over de schuurdeur te openen. Eentje van hen gaat daarbij zelfs hard onderuit. Uiteindelijk wordt een steen door het raam gegooid en klimmen ze vrij stuntelig naar binnen. “Hun acties zijn goed vastgelegd”, zegt de politie. “Hopelijk worden ze gepakt.”

"Het gaat om bovengemiddeld dure fietsen met een waarde van duizenden euro’s"

Politie

Diezelfde nacht hebben mogelijk dezelfde mannen ook in een andere schuur in de buurt ingebroken. Dat gebeurde op de Westerweg. Ook daar gaat het om dure fietsen uit een schuur. 

Dure exemplaren

In totaal wisten de hoogstwaarschijnlijk zelfde daders vijf dure fietsen mee te nemen. “Het gaat om bovengemiddeld dure fietsen - vooral sportmodellen - met een waarde van duizenden euro’s”, zegt de politie. “Het kan zijn dat ze online zijn aangeboden of aan lokale fietsenwinkels.”

Weet u iets?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.