Ga naar Content

PSV op 1 en Ajax op 18: PSV-fan Shakky laat historisch lage stand Amsterdamse club op rug vereeuwigen

Ajax-fans vergeten het liever zo snel mogelijk, maar de 'concurrentie' vindt het maar al te leuk: de kortstondige laatste plaats van Ajax op de Eredivisie-ranglijst. Het leedvermaak om de gevallen Amsterdamse recordkampioen neemt steeds vreemdere vormen aan. PSV-fan Shakky Wan heeft het klassement zelfs op zijn lijf getatoeëerd. "Gewoon om die Ajacieden te vervelen", lacht hij. 

Leedvermaak PSV-fans over Ajax neemt vreemde vormen aan - NH Nieuws

Shakky heeft wel meer voetbaltetoeages, met onder meer het logo van 'zijn' PSV op zijn been. Toen hij de historische lage klassering van Ajax op teletekst zag, twijfelde hij geen moment. Er moest een tatoeage bij. "Ik heb meteen een afspraak gemaakt, dit gebeurt nooit meer", vertelt hij aan Omroep Brabant. Een versimpelde versie weliswaar, want voor de gehele teletekstpagina is op het versierde lijf van Shakky geen ruimte.

Ajacieden treiteren

Het is ergens toch ook een vreemd beeld, een PSV'er die 'Ajax' op zijn lijf laat zetten. Maar Shakky heeft meer met Ajax dan het op het eerste gezicht lijkt. "Dat is niet de eerste", zegt hij. Hij trekt zijn onderbroek naar beneden en daar prijkt de ander op z'n bil: 'I shit on Ajax'. 

Ajacieden treiteren, Shakky doet het maar al te graag. "Het is leuk om ze te vernederen", zegt hij met een grote glimlach over de Amsterdammers. Bang om met zijn nieuwe tatoeage een uitwedstrijd in de Johan Cruijff Arena te bezoeken is hij niet. "Dan doe ik mijn shirt omhoog en dan krijgen ze hem te zien. Dit gaat bij ons nooit gebeuren."

De andere Ajax-tattoo van Shakky. Tekst gaat door onder de foto.

Foto: NH Nieuws

Aparte tatoeage

Een Ajax-gerelateerde tatoeage op het lichaam van een fanatieke PSV-fan, dat wilde tatoeëerder Tim ook wel eens zien. Hij kwam speciaal voor de bijzondere wens van Shakky naar zijn shop. 

Tim is zelf geen voetbalfan, maar deze tatoeage zet hij graag: "Dit soort idiote tattoos zie je niet heel vaak voorbijkomen, dan is het wel grappig om daar een dag voor op te offeren."

Tatoeages die refereren aan PSV zet hij wel vaker, maar deze actie is ook voor hem een stunt. "Het is origineel, ik heb het nog niet voorbij zien komen. Dat is wel heel grappig. Het logo zet ik misschien wel elke week en dit zet je maar één keer in je leven."

Foutje

Overigens ging het met de bijzondere tatoeage van Shakky nog wel fout. De lol om de tatoeage was groter dan de oplettendheid: op het lichaam van Shakky prijkt nu 'Eredivise'. Inderdaad: er mist een i. 

Tim belooft dat die er nog bij gezet kan worden. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]