Ga naar Content

Weekendtips: kunstenaar Anouk hakt eerst de boel kapot en maakt er dan kunst van

Dit weekend staat Haarlem weer in het teken van kunst tijdens Kunstlijn Haarlem. Een van de vele kunstenaars is Anouk Rosenhart. Zij maakt prachtige mozaïeken van kleine steentjes. Meer kunst is er te zien en te koop op de Affordable Art fair in Amsterdam Noord en in de Amsterdamse Melkweg staat indie popidool Lloyd Cole.  

Mozaïek kunstenaar Anoek Rosenhart - NH Nieuws

Tip 1: Mooie mozaïeken van Anouk Rosenhart bij Kunstlijn Haarlem

Dit weekend en volgend weekend kun je in Haarlem op allerlei plekken terecht voor kunst tijdens Kunstlijn Haarlem. Tientallen kunstenaars exposeren niet alleen in musea en galleries maar ook in restaurants, cafe's en het stadhuis. Anouk Rosenhart is een van die kunstenaars. Zij maakt mozaïek kunst. Je kent vast wel de prachtige mozaïeken van badende dames of strijders te paard in opgegraven Romeinse villa's of de mozaïeken van heiligen in kerken. Anouk volgde een klassieke mozaïek opleiding in Italië waar ze alle technieken leerde. Terug in Nederland specialiseerde ze zich in abstracte kunstwerken. Met zelf gehakte steentjes maakt ze de prachtigste patronen. Inspiratie haalt ze uit de wereld om zich heen. Ze ziet patronen in bomen, brieven of begraafplaatsen en maakt daar dan mozaïeken van. 

Kunstlijn Haarlem 2023 is te bezoeken in de weekenden van 4 en 5 en 11 en 12 november op diverse locaties in Haarlem.

Mozaïek kunst van Anouk Rosenhart - Foto: Ron Flens

Tip 2: Betaalbare kunst op Affordable Art Fair in Amsterdam Noord

In de Kromhouthal in Amsterdam kun je dit weekend weer terecht voor betaalbare kunst op de 17de editie van de Affordable Art Fair. Meer dan 70 prestigieuze Nederlandse en internationale galeries tonen werk van levende kunstenaars, zowel opkomend als gevestigd. 

Ter gelegenheid van deze 17e editie van de Affordable Art Fair is UPWAY, een online platform voor refurbished e-bikes, een samenwerking aangegaan met de Dutch Design Award-winnende kunstenaar Yamuna Forzani. Het resultaat is een unieke, eenmalige kunst-e-bike die tijdens de beurs door middel van een veiling wordt verkocht. De helft van de opbrengst komt ten goede aan BYCS, een wereldwijde NGO die de leefbaarheid van steden wil verbeteren met behulp van de fiets.

De Affordable Art Fair is te bezoeken van 1 tot en met zondag 5 november in de Kromhouthal in Amsterdam Noord.  

Tekst gaat door onder video van Affordable Art Fair 2022

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip 3: Jaren 80 indie popidool LIoyd Cole keert terug in Amsterdam

Halverwege de jaren 80 scoorden LIoyd Cole and the Commotions hits met nummers als Perfect skin en Rattlesnackes. In 1989 ging Lloyd Cole onder zijn eigen naam ook muziek maken. Solo heeft Cole inmiddels al elf albums op de teller staan.

Dit najaar brengt hij zijn solowerk in twee verschillende sets naar Melkweg. Naast een solo akoestische set speelt hij een elektrische set met band. Bestaande uit Commotions oprichters Blair Cowan en Neil Clark, en de IJslandse drummer Signy Jakobsdottir.

In het solowerk van Cole galmt nog steeds de folk van Commotions, maar worden er ook invloeden gehaald uit psych, country en soul. Op de plaat ‘Guesswork' uit 2019 experimenteerde Cole zelfs met elektronica in de vorm van drumcomputers! 

LIoyd Cole staat op maandag 6 november in de Melkweg in Amsterdam. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Culture Club bij NH Nieuws

In het nieuwe programma Culture Club gaat NH Nieuws op bezoek bij cultuurmakers uit onze provincie om ze te vragen naar hun drijfveren. Alle afleveringen van Culture Club zijn te bekijken op deze speciale pagina.

Culture Club is elke week te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.10 uur en dan elk uur herhaling.