Ga naar Content

Man met vuurwapen opgepakt in Amstelveen na bedreiging in Stadshart

De politie heeft een man opgepakt die eerder vanmiddag in het Amstelveense Stadshart met een vuurwapen zou hebben gedreigd. Tijdens zijn aanhouding aan de Ouderkerkerweg werd een vuurwapen bij hem aangetroffen. 

Gewapende man opgepakt in Amstelveen na bedreiging in Stadshart - Foto: VLN Nieuws

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie tegenover NH. "Verschillende getuigen hadden in het Stadshart een man met een vuurwapen gezien", vertelt hij. De man zou ook met het vuurwapen hebben gedreigd, maar op wie of waarop hij heeft gericht, wil de politie niet kwijt. "Daar kunnen we omwille van het onderzoek niets over zeggen."

Direct na de meldingen werd een Burgernetmelding verstuurd waarin werd gewaarschuwd voor een gewapende man in het Stadshart. Omdat hij mogelijk vuurwapengevaarlijk was, werd het publiek afgeraden hem zelf te benaderen. De politie adviseerde in plaats daarvan alarm te slaan.

Tekst gaat verder onder de foto.

Klopjacht op gewapende man in Amstelveen - Foto: VLN Nieuws

Het eerste spoor leidde naar de Groenelaan. Omdat het gerucht ging dat de man ter hoogte van de Sportlaan in een stilstaande bus zat, gingen agenten in kogelwerende vesten op die bus af.

Bij doorzoeking van de bus bleek de man al gevlucht. Vijf à tien minuten later werd hij alsnog aangetroffen, bij het tankstation bij splitsing van de Ouderkerkerlaan en de Burgemeester Rijnderslaan.

Tekst gaat verder onder de kaart.

Daar trokken agenten hun dienstwapens en dwongen de man naar de grond. Uiteindelijk werd hij in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau. De politie doet nog onderzoek bij het tankstation: er wordt naar sporen gezocht en er worden getuigen gehoord. Getuigen van de aanhouding wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]