Ga naar Content

Meerdere Hoornse middelbare scholen vandaag dicht vanwege storm Ciarán

De middelbare scholen Oscar Romero, d'Ampte en Werenfridus blijven vandaag dicht vanwege storm Ciarán. Vanaf 14.00 uur geldt code oranje in onze provincie. 

Oscar Romero in Hoorn - Foto: NH Nieuws/Tijmen Koelemeijer

De scholengemeenschap Tabor College, waar de drie scholen onder vallen, meldt dat leerlingen en medewerkers thuiswerken. 

Ouders zijn rond 7.30 uur op de hoogte gebracht. Volgens de onderwijsgroep zijn docenten online beschikbaar voor vragen. Het gaat in totaal om 3.600 leerlingen die thuis blijven vandaag. Vrijdag vinden de lessen weer op school plaats. Ook SG De Dijk in Medemblik houdt vandaag de schooldeuren dicht.

Andere scholen wel open

Andere middelbare scholen in West-Friesland zijn wel open. "We houden het weer in de gaten en staan ook in contact met andere schoolbesturen. De meeste zijn wel open, sommige wijken af", vertelt Kees van Bergeijk van het Martinus College tegen NH. Bibi Smit, woordvoerder bij Atlas College, vult aan: "We overleggen constant. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat het openbaar vervoer stil komt te liggen en dan hebben veel leerlingen een probleem om thuis te komen. Dat willen we voorkomen.”

In Enkhuizen hebben de scholieren ook gewoon les. "De directie is er nu over aan het vergaderen. Maar houd vooral onze website in de gaten", vertelt de receptioniste van het RSG College. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]