Ga naar Content

Zeven medewerkers Schiphol opgepakt voor drugssmokkel naar Azië

Zeven medewerkers van bedrijven op Schiphol zijn opgepakt voor drugssmokkel via het vliegveld. Ze zouden hebben geholpen bij het transport van harddrugs naar Azië.

Foto: Ministerie van Defensie

Sommigen zouden de verdovende middelen naar het vliegveld hebben vervoerd, anderen zouden hebben geholpen bij het plaatsen van de drugs in het laadruim van de vliegtuigen.

De verdachten werkten als koeriers en afhandelaren op de luchthaven. Schiphol-koeriers zorgen dat dringende bezorgingen vervoerd worden per vliegtuig, terwijl afhandelaren op Schiphol verantwoordelijk zijn voor het verwerken van vracht op de luchthaven. 

Tientallen kilo's

In juni waren in Azië vier ladingen van elk enkele tientallen kilo's harddrugs onderschept. Het ging hierbij om cocaïne, xtc en ketamine. Deze drugs zaten in dozen in het laadruim van de vliegtuigen. Al deze vliegtuigen waren afkomstig uit Schiphol. "Toen zijn we een onderzoek gestart", vertelt de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan NH.

In oktober werd er op Schiphol een lading onderschept. "Uiteindelijk zijn we bij zeven verdachten aangekomen." De laatste verdachte is gisteren opgepakt, de rest al eerder. "We kijken of er nog meer mensen betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld opdrachtgevers."

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]