Ga naar Content

Windstoten tot 110 kilometer per uur verwacht, storm Ciarán dichterbij

Het kan door storm Ciarán flink gaan spoken donderdag. Op dit moment raast de storm nog over de Atlantische Oceaan, maar donderdag komt hij hier aan. Het KNMI heeft voor die dag code geel afgekondigd. 

Foto: Adobe Stock

Volgens weerman Jan Visser kunnen de voorspellingen de komende tijd nog veranderen, maar vooralsnog worden er windstoten tot 110 kilometer per uur verwacht. Vooral aan de kust en rond het IJsselmeer kan het flink gaan waaien.

"Deze storm heeft een zuidenwind. Dat is voor ons land niet zo slecht, want dat betekent dat de wind over land komt. Dat maakt de windkracht minder sterk", laat Visser weten. Hij verwacht dat in het begin van de donderdagavond de windstoten het hevigst zijn, maar in de loop van de avond nemen die af. 

Storm des doods

Op sociale media worden er termen gebruikt als 'storm des doods' en 'horror storm', maar dat noemt Visser flauwekul. Wel zegt hij dat de storm erger kan worden dan tot nu toe voorspeld, maar 'ook minder'. Vrijdag 'waait het wel', maar een stuk minder. De kans op regen blijft. 

Door middel van de widget hieronder kan je bekijken hoe de storm zich ontwikkelt. Gebruik de tijdbalk onder aan de widget om vooruit te kijken. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.