Ga naar Content

Grote brand bij café in Amsterdam, stroomuitval bij omliggende panden

Bij De Brabantse Aap aan het Spui in Amsterdam is rond 18.34 uur brand uitgebroken. De brandweer is op dit moment in groten getale aanwezig om de brand onder controle te krijgen. "Het pand is ontruimd en voor zover bekend zijn er geen gewonden. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een vloer of in een muur, dat is nog lastig te lokaliseren, vertelt een woordvoerder van de brandweer aan AT5. 

Foto: Foto: Martin Damen

Door de brand is de stroom bij omliggende panden uitgevallen. Het gaat om stroomuitval bij panden met postcode 1012. Er is een monteur aanwezig op de locatie van de brand om de storing te verhelpen. Naar verwachting duurt dit tot 23.00 uur vanavond. "Liander is ook ter plaatse en probeert de oorzaak van de stroomuitval te achterhalen en zo snel mogelijk op te lossen", aldus de woordvoerder van de brandweer. 

Het restaurant 'handelde adequaat toen de brand ontstond'. "De brandweer was snel ter plaatse, maar de brand is op dit moment nog niet meester gegeven."

Op foto's is te zien dat er nog flink wat rook uit het pand komt. Het blussen is 'extra moeilijk, omdat het pand rond 1650 dateert. "Daarom is het lastiger om bij de brand te komen." Voor zover bekend zijn er geen mensen meer in het pand aanwezig. "Wij zullen hier altijd tijdens het blussen van de brand altijd nog extra op controleren", aldus de woordvoerder.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]