Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Omstreden reclamebord hamburgerketen alweer weg, maar niemand weet waarom

30 oktober 2023, 16.31 uur · Door Rob Wtenweerde

Een reclamebord van hamburgerketen McDonalds dat sinds kort aan een lantaarnpaal hing bij parkeergarage Appelaar in Haarlem, is weer verdwenen. En dat terwijl de raadsvragen die de Actiepartij erover heeft gesteld pas komende donderdag worden behandeld.

Raadslid Danny van Leeuwen van de Actiepartij zag onlangs dat er op de hoek van het Spaarne met de Bakenessergracht welkomstborden voor parkeergarage Appelaar waren opgehangen, inclusief een groot, groen verlicht reclamebord van de hamburgergigant.

Geen gezicht

Van Leeuwen vond dat geen gezicht in het historisch centrum van de stad. Hij klom in de pen en stelde raadsvragen over de kwestie. Die worden donderdag behandeld, maar het reclamebord blijkt in de tussentijd alweer verdwenen te zijn. Navraag bij de gemeente levert niets op, de woordvoerder van burgemeester Wienen meldt: "Bij ons is niets bekend van het ophangen en het verwijderen van het reclamebord."

Tekst loopt door onder de foto.

Danny van Leeuwen reageert met een hartelijke lach op de gemeentelijke mededeling: "Nou ja, het bord heeft er toch echt gehangen. Je hebt de foto's gezien. Het kan niemand ontgaan zijn, toch? Misschien hangt het bord nu ergens anders of is men toch tot inzicht gekomen dat het bord hier echt niet past in het historisch stadsbeeld. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Ook al is het er eenrichtingsverkeer."

De opkomst en ondergang van het groene bord blijft voorlopig een raadsel. Misschien dat het antwoord op de raadsvragen donderdag toch nog opheldering brengt. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]