Ga naar Content
Haarlem

Afscheid van een vintage paviljoen aan de Veerplas

30 oktober 2023, 07.07 uur · Aangepast 30 oktober 2023, 12.30 uur
Door: Geja Sikma · Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

Dit weekend namen Haarlemmers afscheid van een bijzondere plek aan de rafelrand van de stad. Het ratjetoe van zeecontainers, een tweedehands kas en een oud schuurtje bij de Veerplas wordt afgebroken. Het tijdelijke paviljoen Veerkwartier wordt door horecaondernemers Merel Janssen en haar man Frank van Baaren daarna omgebouwd tot een permanent restaurant. 

Juist die vintage uitstraling zorgde ervoor dat veel Haarlemmers deze plek aan de voet van de telecomtoren aan de rand van bedrijventerrein Waardepolder in de harten sloot. Het was voor Merel Janssen de grote uitdaging om het tijdelijke onderkomen zoveel mogelijk op te bouwen met tweedehands spullen. 

Het afscheidsfeest is tegelijkertijd ook een start voor een nieuwe fase: na twee jaar zijn eindelijke alle vergunningen rond. Want omdat het paviljoen in een natuurgebied staat, bleek dat de grootste uitdaging. 

Tekst gaat door na de video. 

Afscheid van het Veerkwartier - NH Nieuws / Geja Sikma

Het nieuwe paviljoen komt iets dichter bij de Veerplas te staan. Met een groen dak moet het houten gebouw opgaan in de natuur. 

Niet alleen wordt het paviljoen opnieuw opgebouwd. De hele Veerplas krijgt een facelift. Er is al een apart eiland waar een openluchttheater komt, waar hutten gebouwd kunnen worden en waar broodjes gebakken kunnen worden. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]