Ga naar Content

52 mensen aangehouden voor wedstrijd AZ-Aston Villa, een mes in beslag genomen

Op station Alkmaar zijn gisterenavond 52 mensen aangehouden voor de wedstrijd AZ-Aston Villa begonnen. Ze worden verdacht van belediging, opruien en het verstoren van de openbare orde. Ook werd er een mes in beslag genomen.

Foto: NH Nieuws

De eerste aanhouding vond plaats rond 17.15 uur. Een van de verdachten had een mes bij zich, hij werd aangehouden voor verboden wapenbezit. Tien minuten later vond een tweede aanhouding plaats, een man werd aangehouden voor belediging en opruiing. De politie zette bij deze aanhouding pepperspray in.

Tekst gaat door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Kort daarop werd bij een groep Aston Villa-supporters op het perron gecontroleerd of ze een kaartje voor de wedstrijd hadden. Tijdens de controle dacht de politie een mes te zien. Toen agenten dit wilden controleren vluchtte de groep in een stilstaande trein. Er werd geen mes gevonden.

Bivakmutsen en verdovende middelen

Deze vijftig fans werden met behulp van de ME uit de trein gehaald en aangehouden voor onder andere verstoring van de openbare orde. Een aantal van hen bood verzet bij de houding, waarbij de ME geweld en pepperspray gebruikte. In de trein zijn bivakmutsen en verdovende middelen gevonden. Geen van deze Aston Villa-supporters bleek een kaartje bij zich te hebben.

De politie meldt dat hun optreden zich 'richtte op het voorkomen van ongeregeldheden', waardoor 'dreigende verstoringen van de openbare orde in de kiem zijn gemoord'.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]