Start van hoofdcontent

Uitgeest

nl

Politie met 10 auto's naar schietpartij in Uitgeest, verdachte opgepakt

26 oktober 2023, 11.40 uur · Aangepast 26 oktober 2023, 13.41 uur · Door Thomas Jak & Redactie

Een ruzie op straat in Uitgeest is vanochtend rond 10.30 uur uitgemond in een knal. Er lijkt niemand gewond te zijn geraakt. De vermoedelijke dader is zo'n twee uur later opgepakt. Hij is berucht in de buurt om ruzies.

Foto: Inter Visual Studio/ Sander Disselkoter

Voor de knal zou er volgens buren 'weer eens' een ruzie op straat zijn geweest. De verdachte, een buurman uit de straat, zou het aan de stok hebben met één of meerdere mannen in een auto. 

Een man zegt vanuit zijn auto te hebben gezien dat één van de mannen 'met gestrekte arm' op de ander afliep en afvuurde. Niemand werd geraakt en de mannen renden weg, vertelt hij. Wat voor wapen het was, is nog onduidelijk. Daar doet de politie op dit moment onderzoek naar.

10 auto's, honden en kogelvrije vesten

De politie nam geen halve maatregelen: er stonden zeker tien auto's geparkeerd om het kruispunt voor het huis tussen de Plevierstraat, de Kooglaan en het naastgelegen parkje af te zetten. Met kogelvrije vesten aan en speurhonden los zochten zij iets in het park.

(Tekst loopt door onder de foto's)

De buren waren niet verbaasd dat de verdachte hun buurman bleek te zijn. Een overbuurman: "Maar het is wel erg, hier 100 meter vandaan is een school en een speeltuin, dan wil je niet dat er geschoten wordt."

Een woordvoerder van de politie: "Wij vragen mensen die iets verdachts hebben gezien te bellen met 112."