Ga naar Content

Islamitische en Joodse Amsterdamse jongeren starten verbindingscampagne

De overeenkomsten opzoeken, in plaats van de verschillen blijven benadrukken. Dat is de gedachte achter een nieuwe campagne met de naam 'deel de duif'. De campagne is bedacht door vier Amsterdamse jongeren met een Joodse en islamitische achtergrond.

deeldeduif - NH Nieuws

"We willen allemaal dat er een rechtvaardige oplossing komt. Daar kunnen we elkaar in gaan vinden in plaats van dat we alleen maar op zoek zijn naar waar we het niet met elkaar mee eens zijn", vertelt Boaz. Hij is een van de vier initiatiefnemers van de campagne die het harde sentiment op het internet en in de samenleving over het conflict in Israël en Gaza wil tegengaan. "Het conflict daar is al erg genoeg, we moeten het niet importeren naar onze straten. Als het zo doorgaat gaat het van kwaad naar erger. Er wordt geen gesprek meer gevoerd. Laten we een stapje terug doen. Ook al ben je het niet met elkaar eens", vertelt hij. 

Ambtswoning 

De vier jongeren leerden elkaar kennen in de ambtswoning van burgemeester Halsema, die vlak na de aanval van Hamas jongeren had uitgenodigd om over het conflict te praten. "Daar raakten we aan de praat. We hadden een mooi verbindend gesprek. We hebben dezelfde pijn, maar de bron komt ergens anders vandaan. Dat geluid willen we verspreiden", legt Boaz uit. 

Minister Van Gennip van Sociale Zaken - Foto: NH

Om de boodschap breed uit te dragen hebben ze naar eigen zeggen ook hulp van de politiek nodig. Daarom overhandigden ze de symbolische duif vandaag aan minister Karien van Gennip van Sociale Zaken. De minister is blij met de oproep en laat weten haar bijdrage te willen leveren: "Dat doe ik door gesprekken te voeren. Individuele gesprekken, maar ook met gemeenten. Dit om ervoor te zorgen dat in elke gemeente het gesprek gevoerd kan worden", aldus de minister. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]