Ga naar Content

'Ultra laffe daad': treinconductrice door zwartrijder tegen rug getrapt

Een treinconductrice is dinsdag 18 juli tijdens haar werkzaamheden tegen haar rug getrapt. Een man werd ter hoogte van Purmerend betrapt op zwartrijden. Toen hij niet mee wilde werken en de trein moest verlaten, heeft hij een conductrice mishandeld. Politie deelt nu beelden van de verdachte.

Foto:

Update 19-10-2023

Er heeft zich een persoon gemeld bij de politie. Om die reden hebben we de beelden offline gehaald. De politie onderzoekt zijn/haar betrokkenheid bij het incident. Bedankt voor het meedenken en de tips!

De 49-jarige treinconductrice zat tijdens haar dienst in de trein ter hoogte van Purmerend Weidevenne. De bewuste 18 juli rond een uur of 9 zit er een man bij haar collega-conducteur in de coupé. Bij controle bleek hij zwart te rijden, hij had een ongeldig kaartje op zak.

Hem werd aangeboden een geldig kaartje aan te schaffen bij het eerstvolgende station. Dat weigert hij. Als hem gevraagd wordt uit te stappen op station Weidevenne begint het NS-personeel toch aan te voelen dat dit nog wel eens een staartje kan krijgen.

En dus wordt intussen ondersteuning ingeroepen van zowel een collega-conductrice als de machinist. Pas als hem wordt medegedeeld dat de politie wordt gebeld, is hij bereid uit te stappen.

Trap tegen de rug

Dan gaat het mis. Hij uit volgens de politie dreigende taal richting de machinist en conductrice. “Jou krijg ik nog wel” zou hij geschreeuwd hebben met zijn telefoon al filmend in zijn hand.

Tekst gaat verder onder de foto.

- Foto:

De 49-jarige conductrice is er niet van gediend te worden gefilmd en draait zich van de man weg. Vervolgens trapt hij de vrouw tegen haar rug en rent hij weg.

“Ultra laffe daad”

Carola Belderbos van de NS vindt het onacceptabel. “Dit is een ultra laffe daad. Dit soort agressieve acties tegen iemand die alleen maar haar werk uitvoert, mag en kan niet. Hij mag hier niet mee wegkomen.”

"Hij mag hier niet mee wegkomen"

NS over de man die een medewerker tegen de rug schopte

Carola Belderbos van NS vindt het onacceptabel. “Dit is een ultra laffe daad. Dit soort agressieve acties tegen iemand die alleen maar haar werk uitvoert, mag en kan niet. Hij mag hier niet mee wegkomen.”

Met de conductrice die de bewuste trap tegen haar rug kreeg, gaat het naar omstandigheden goed. Maar Belderbos ziet ook verruwing van de maatschappij. “Onze treinen zijn een afspiegeling van de maatschappij. Je komt alles en iedereen tegen. Helaas zien we ook daar dat het vaker misgaat. Voor zowel het personeel als de reizigers voelt dat heel onveilig, dit willen we natuurlijk absoluut niet.”

Heeft u iets gezien? Of denkt u iets te weten, waardoor mogelijk schot in de zaak komt? 

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.