Ga naar Content

Amstelveense kunstkoe heeft haar kleuren terug: "Belangrijk voor de buurt"

Buurtbewoners kunnen eindelijk weer genieten van de kleurrijke kunstkoe op de rotonde tussen de Gondel en de Dr. Willem Dreesweg in Amstelveen. De koe werd in augustus eerst overgoten met een donkergroene smurrie en later die maand ook nog eens beklad met graffiti. 

Kunstwethouder Herbert Raat zag dat de 'aanslag' op de koe veel emoties losmaakte bij buurtbewoners. "Daardoor merkte je hoe geliefd dat kunstwerk eigenlijk is", vertelt hij aan NH. Het polyester beeld werd zeven jaar geleden door wijkplatform Waardhuizen-Middenhoven geplaatst en ingekleurd door kunstschilder Sergio Ferdini. 

Uit foto's van na de schoonmaakactie vanochtend blijkt dat de koe behoorlijk wat schade heeft opgelopen. De verf heeft op meerdere plekken losgelaten. Het gespecialiseerde schoonmaakbedrijf dat de groene verf heeft weggehaald, gaat de strepen bijwerken. "Het kost de gemeente gelukkig niet duizenden maar honderden euro's, maar toch", duidt Raat de totale schade.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Eerste besmeuring - Foto: VLN Nieuws

De wethouder roept vandalen die het in de toekomst op de koe hebben gemunt op zich te bedenken. "Gewoon met je handen van afblijven." Er komen geen extra maatregelen om het geliefde dier te beschermen. "Je kunt er niet dag en nacht een politieagent bijzetten."

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]