Ga naar Content

Boot met 7 kinderen slaat om bij eiland Pampus bij Muiden

Een boot met daarop zeven kinderen tussen de 12 en 18 jaar oud en een begeleider is zaterdagmiddag omgeslagen bij het eiland Pampus bij Muiden. De boot die omsloeg, maakte deel uit van scoutingvereniging Pampus Groep Muiden. Een dag na het incident zit de schrik er nog goed in bij de kinderen, vertelt de voorzitter.

Boot omgeslagen bij Muiden - Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

De kinderen en hun begeleider hebben zo'n twintig minuten in het water gelegen, vertelde een woordvoerder van het KNRM. Bart Verweij, voorzitter van scoutingvereniging Pampus Groep Muiden, weet niet of dat klopt. De vereniging houdt maandag een vergadering waarbij het incident zal worden besproken.

Tijdens de reddingsactie werden er veel reddingboten opgeroepen. Andere scoutingleden op andere bootjes hadden daar al bij geholpen. Wel heeft de KNRM de acht te water geraakte personen naar de haven van Muiden begeleid. Daar stonden ambulances klaar om de drenkelingen op te vangen. Uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

Tekst loopt door onder de foto

Werknemers KNRM schieten te hulp - Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Een dag na het incident zit de schrik er nog goed in bij de kinderen, vertelt Verweij. "In algemene zin gaat het gewoon goed. Ze waren nat, maar verder was er niet veel aan de hand." Hij weet niet precies hoe het kan dat de boot is omgeslagen.

Windkracht 5

Het waaide gisteren flink. Waarom is dan toch besloten om het water op te gaan? Verweij: "De leiding van de Zeeverkennersgroep maakt altijd die afweging. Ze hebben uiteindelijk toch besloten om te gaan. Eén van de redenen daarvoor is, omdat er ook altijd een sleepboot van ons bij is. Die heeft het incident gesignaleerd, waarna we snel actie konden ondernemen. Er is ook meteen 112 gebeld."