Ga naar Content

Van Gogh Museum stopt met gewilde Pokémonkaart om veiligheidsredenen

Het Van Gogh Museum heeft besloten om te stoppen met het uitgeven van de zeer gewilde en unieke Pokémonkaart van Pikachu. Volgens het museum is het niet veilig genoeg om door te gaan met de kaart die voor op het moment voor hoge bedragen online wordt doorverkocht. 

Foto:

Bezoekers van het Van Gogh konden door het doen van een speurtocht de speciale kaart krijgen van hét gezicht van Pokémon. Het bleek dat veel fans de kaart graag in hun collectie wilden hebben, sommigen kwamen speciaal vanuit het buitenland naar Amsterdam om de unieke kaart te bemachtigen. Dat ging vaak gepaard met chaos. Op beelden die online rondgingen was te zien dat de museumwinkel zo nu en dan vol stond met duwende en trekkende verzamelaars. 

"Als gevolg van recente voorvallen waarbij een kleine groep individuen een onwenselijke situatie heeft gecreëerd, hebben we de lastige beslissing genomen om de speciale Pikachu x Van Gogh Museum-promokaart niet meer in het museum beschikbaar te stellen", zo schrijft het museum op de eigen website. "Zo kunnen bezoekers deze speciale collectie schilderijen en de rest van het museum op een veilige en plezierige manier beleven." 

De unieke kaart verdwijnt niet volledig, want hij is binnenkort nog wel online te bemachtigen. De kunstwerken van de speciale samenwerking blijven nog te zien tot 7 januari. De speurtocht blijft ook doorgaan, alleen dan zonder de Pikachu-prijs aan het eind. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]