Ga naar Content

Amsterdam haalt Israëlische vlag weg en hijst internationale vredesvlag

De gemeente heeft vanochtend de internationale vlag voor de vrede gehesen op de Stopera. De vlag hangt als steunbetuiging aan alle onschuldige slachtoffers die aan beide zijden van het conflict tussen Hamas en Israël zijn gevallen. De Israëlische vlag is weggehaald, maar volgens de gemeente zou die ook maar één dag hangen. 

Foto: Gemeente Amsterdam

Gisteren hees de gemeente de vlag van Israël op het stadhuis. "Samen met Amsterdammers is het college enorm aangedaan door het brute geweld van Hamas tegen onschuldige burgers", liet de gemeente weten over het besluit om de vlag te hijsen. 

Vandaag is dat de vlag voor de vrede, een blauwe vlag met een witte duif die een olijftak in de mond heeft. Naast de steunbetuiging voor de onschuldige slachtoffers die het conflict heeft gemaakt is de vlag ook een steunbetuiging vanuit de gemeente 'aan alle Amsterdammers die meeleven of door de situatie in angst en onzekerheid verkeren'. 

De vlag van Israël werd gisteren voor één dag gehesen. De gemeente doet dat vaker op die manier na gebeurtenissen in het buitenland. De vredesvlag hangt de rest van de week op de Stopera uit steunbetuiging. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]