Ga naar Content

Vluchtende inbreker Oostzaanse apotheek rent tegen boom, knock-out aangetroffen

Een betrapte inbreker is vannacht in Oostzaan op de vlucht voor de politie tegen een boom gelopen en daarbij bewusteloos geraakt. De man zou rond 2.00 uur met nog enkele anderen hebben ingebroken in een medisch centrum aan het Zuideinde.

Een van de inbrekers werd aangehouden - Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

Een alerte getuige hoorde lawaai rond het pand en sloeg alarm bij de politie. Toen agenten bij Sociaal Medisch Centrum de Kolk in Oostzaan aankwamen, zagen ze een man wegrennen en zetten de achtervolging in. Al snel vonden ze de man gestrekt op de grond. Volgens de politie was hij op zijn vluchtroute tegen een boom gerend en daarbij het bewustzijn verloren.

De gevluchte man kwam even later bij. Het ambulancepersoneel controleerde hem en vervolgens heeft de politie hem aangehouden.

Op het dak

Ondertussen waren andere politie-eenheden nog bij het medisch centrum. Zij troffen in het medisch centrum en op het dak van het gebouw nog drie mannen aan. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De brandweer was tijdens aanhouding van de inbrekers aanwezig - Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

Met behulp van een hoogwerker van de brandweer zijn de verdachten van het dak gehaald. Vervolgens heeft de politie ze aangehouden. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich, zijn tussen de 23 en 32 jaar, en geen van allen in Nederland ingeschreven.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]