Start van hoofdcontent

Zandvoort

nl

Eigenaar Zandvoortse golfclub looft 500 euro uit in zoektocht naar vandalen

7 oktober 2023, 12.15 uur · Aangepast 7 oktober 2023, 17.44 uur · Door Redactie

Voor golfbaan The Dunes in Zandvoort is de maat vol: de banen van de golfclub zijn al meermaals vernield. Eigenaar Nigel Lancaster laat weten de bewuste vernielingen zat te zijn, en looft een beloning van 500 euro uit voor de gouden tip naar de vandalen. 

Foto: Faceboook - Nigel Lancaster

Het is een apart gezicht. Een hole (putje in de green waarin de bal uiteindelijk terecht moet komen, red.) met verticale houten spijlen erin en beschadigd gras. De vernielingen zijn de zoveelste deze maand. Eigenaar Nigel Lancaster is razend: "Een heel klein groepje verpest het voor de rest."

Omgegooide scooters 

De eigenaar van de golfclub laat telefonisch weten dat de vernielingen van afgelopen nacht niet op zichzelf staan. Volgens hem rommelt het in Zandvoort. "Op weg naar de club zag ik overal omgegooide scooters op de straat liggen." Ook de banen van zijn golfclub zijn al meermaals vernield door vandalen. Wie er achter zit, weet hij niet. "Wist ik het maar. Ik hoop dat het stopt en mensen gewoon een onbezorgd dagje kunnen golfen."

Aanzienlijke schade

De schade is aanzienlijk en volgens Nigel nog tot in het voorjaar te zien. "Het herstel van het gras zal tot zeker volgend voorjaar duren." Tot die tijd is de beschadigde baan wel open, maar deels afgesloten. 

Via een Facebook-bericht laat de golfclub weten dat er aangifte bij de politie is gedaan, en 'strafrechtelijke vervolging volgt'. Tot die tijd vraagt de club aan het publiek om mee te kijken naar de daders van de vernielingen. Voor de tip die naar hen leidt, is een beloning van 500 euro beschikbaar gesteld. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.