Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

Minder treinen vanaf Schiphol Airport door werkzaamheden

2 oktober 2023, 10.59 uur · Aangepast 2 oktober 2023, 11.49 uur · Door Redactie

Van maandag 2 oktober 4.00 uur tot en met zaterdag 7 oktober 3.00 uur rijden er minder treinen vanaf Schiphol Airport naar onder meer Amsterdam-Zuid, Hilversum, Lelystad Centraal en Amersfoort Centraal. Dit komt door onderhoud aan de tunnels onder Schiphol. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. 

Foto: AdobeStock

Er wordt gewerkt aan de tunnelbuizen van Station Schiphol Airport, zegt een woordvoerder van de NS. De tunnels krijgen een grote onderhoudsbeurt. Daarnaast komen er meer manieren om van de perrons naar Schiphol Plaza te komen. Ook komt er een verbinding naar het busstation.

Minder tunnelbuizen

Door het onderhoud zijn er minder tunnelbuizen beschikbaar. Hierdoor kunnen er minder treinen vanaf Schiphol Airport vertrekken. De treinen die wel rijden zullen drukker zijn en de extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. De NS raadt aan de reisplanner kort voor vertrek te checken. 

Geplande werkzaamheden

Vanaf vrijdag 7 oktober 3.00 uur tot en met maandag 9 oktober 2.00 uur staan er ook werkzaamheden gepland. Tussen Schiphol Airport en Amsterdam-Zuid rijden er dan minder treinen. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]