Start van hoofdcontent

Beverwijk

nl

Het succesverhaal van Dean Hergarden: De judokampioen van Noord-Holland

1 oktober 2023, 07.00 uur · Aangepast 1 oktober 2023, 09.14 uur · Door Koen Bugter

Alles voor de judo. De dertienjarige Dean Hergarden uit Beverwijk wijdt zijn leven aan de zelfverdedigingssport en is daardoor onlangs glansrijk judokampioen van Noord-Holland geworden. 'De trots van Beverwijk' is de beste van zijn leeftijdsgenoten en nu wacht over twee weken het nationaal kampioenschap. Bij sportschool Toradoshi traint Dean zich helemaal suf.

 In bovenstaande video zie je hoe het Beverwijkse judotalent er alles aan doet om de beste judoka van Nederland en uiteindelijk de wereld te worden.

Van Beverwijk tot het Nationaal kampioenschap: de reis van een judoster

Dean traint acht keer per week om zijn droom te verwezenlijken. Daarbij wordt hij bijgestaan door zijn coach Roeland Scholsberg. Het uiteindelijke doel is niet alleen het Nederlands kampioenschap. Dean droomt ook van een wereldtitel en een olympische medaille.

 

Trots

De ouders van Dean zijn supertrots. "Hij krijgt er soms flink van langs van de coach", grapt de vader. "Maar dat is nu eenmaal nodig." Dean zegt: "Het winnen is het leukst en daar doe je het voor. Dus doortrainen, maar ook plezier blijven houden."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.