Ga naar Content

OM eist negen jaar cel tegen man (39) voor seksuele uitbuiting meisjes

Het Openbaar Ministerie (OM) eist negen jaar cel tegen een 39-jarige man uit de gemeente Edam-Volendam omdat hij mogelijk twee meisjes heeft aangezet tot prostitutie. Ook staat een man (51) uit Hippolytushoef voor de rechter die mogelijk 'klant' is geweest en man uit Amsterdam (39) die de tieners als chauffeur naar hun afspraken bracht. 

Foto:

De meisjes kwamen beiden uit een gezin met instabiele thuissituatie toen ze de 39-jarige man uit Edam-Volendam ontmoetten, meldt het OM. Ook hadden beide meisjes psychische problemen. Een van de meisjes werd verliefd op de man en de twee zouden een relatie hebben gehad. 

Een van de slachtoffers is ook verdachte in de zaak. Het OM verdenkt haar ervan het andere meisje 'ingewerkt' te hebben en haar te hebben begeleid als ze naar een seksafspraak ging. Tegen haar is een celstraf van 130 dagen geëist, waarvan 120 voorwaardelijk. 

"Verdachte heeft puur voor eigen genot en gewin een mensonterende situatie gecreëerd"

Officier van justitie

De officier van justitie vindt dat de man de levens van de twee vrouwen (nu 18 en 23) kapot heeft gemaakt: "Minderjarigen horen geen seksuele diensten tegen betaling te verrichten. Dat is een flagrante schending van hun geestelijke en fysieke integriteit. Verdachte heeft puur voor eigen genot en gewin een mensonterende situatie gecreëerd. Toen het begon waren het nog kinderen", aldus de officier. 

De zaak kwam aan het rollen toen de instelling waar een van de vrouwen in verbleef namen het slachtoffer aangifte deed. 

"Deze zaak laat zien hoe belangrijk het is dat hulpverleningsorganisaties die weet hebben van dergelijke zaken zich melden bij de politie. Zonder deze melding hadden deze verdachten mogelijk nooit voor de rechter gestaan", aldus de officier. 

Tegen de vermeende chauffeur eist de officier acht maanden cel waarvan vier voorwaardelijk en tegen de klant zes maanden cel waarvan drie voorwaardelijk. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]