Ga naar Content

FC Volendam overvallen door besluit KNVB om duel met Ajax te verplaatsen: "Niet blij"

FC Volendam is overvallen door de beslissing van de KNVB om de wedstrijd van woensdag tegen Ajax te verplaatsen. De voetbalclub uit het vissersdorp baalt hier flink van en wil gewoon spelen tegen de Amsterdammers.

FC Volendam-aanvoerder Damon Mirani zet een tackle in - Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries

"De aankomende uren gaan we kijken wat onze rechten zijn", laat een woordvoerder van FC Volendam weten. "Op dit moment kan ik daar niet veel over kwijt, maar laat ik zeggen dat zowel Ajax als wij niet blij zijn met deze beslissing." 

Of hier sprake is van competitievervalsing, daar wil FC Volendam nu nog geen reactie op geven. "We zijn verrast en verwijzen voorlopig naar ons statement." De Palingboeren hebben de KNVB inmiddels laten weten niet akkoord te gaan met het schrappen van de wedstrijd tegen Ajax.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

FC Volendam is slecht begonnen aan dit seizoen in de eredivisie. Na vijf wedstrijden verzamelde de ploeg van Matthias Kohler pas één punt en daardoor staan de Volendammers op de zeventiende plek. 

Ajax

Ajax reageerde al wel via een statement op de site. "Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB aangepast voor minimaal vier clubs voor het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs, maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overwegen wij juridische stappen."

Het restant van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord staat nu voor woensdagmiddag om 14.00 uur op het programma. Op dit moment is nog niet bekend wanneer Ajax - FC Volendam wel wordt gespeeld. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52