Ga naar Content

Grote brand in koeienstal Noordbeemster, dieren gered

Op verschillende plekken in de regio zijn rookwolken te zien van een grote brand langs de A7 aan de Oosthuizerweg in Noordbeemster. Volgens de Veiligheidsregio gaat het om een schuur van een agrarisch bedrijf die in brand staan. Mogelijk is er ook vee aanwezig. Er wordt opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. 

Grote brand in Noordbeemster - Foto: RVP Media

Er zijn op dit moment geen vlammen meer te zien. De brand zou rond kwart voor twee bij de alarmdiensten gemeld zijn. Het is nog niet bekend of er gewonden zijn en hoe groot de brand exact is. De brandweer is volgens woordvoerder Jason Doorson van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland met veel wagens onderweg.

Koeien 

Buurman Peter Konijn zag de brand en alarmeerde de hulpdiensten. "Ik denk die beesten moeten eruit", vertelt hij aan verslaggever Mischa Korzec. Peter doelt op de koeien. "Er zaten er 20 à 25 in." Met meerdere buren hebben ze zo snel mogelijk de stal leeggehaald, waardoor de beesten zijn gered. 

Vanwege de omvang van de brand wordt geadviseerd om niet naar de plek toe te komen. Ook ramen en deuren kunnen het beste dichtgehouden worden en mechanische ventilatie kan op dit moment bij bewoners van de Oosthuizerweg het beste worden uitgezet. 

Update:

Inmiddels lijkt de brand onder controle en wordt er afgeschaald met brandweerwagens. Eén persoon - die heeft geholpen met het naar buiten halen van de koeien - is met rookschade door de ambulancedienst nagekeken, meldt de veiligheidsregio. 

Het is nog onduidelijk hoe groot de schade door de brand is. 

Er kwam veel rook vrij - Foto: VLN Media / Sam de Joode

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]