Ga naar Content

Emotionele terugkeer Bruno Martins Indi na 1 jaar en 6 dagen: "Iedereen kreeg kippenvel"

Met een groot applaus in de kleedkamer en een 3-0 overwinning stapte Bruno Martins Indi van het veld in Zwolle. Na 1 jaar en 6 dagen maakte de aanvoerder van AZ zijn rentree en dat zorgde voor veel emotie. "Het is voor mij een speciale dag", zegt de 31-jarige voetballer.

Bruno Martins Indi maakt na meer dan een jaar zijn rentree - NH Sport / Stephan Brandhorst

De centrale verdediger raakte vorig jaar september geblesseerd tegen Ajax. Hij had een afgescheurde pees in zijn bovenbeen en dat hield hem al die tijd aan de kant. Het WK met het Nederlands elftal moest hij onder andere aan zich voorbij laten gaan en ook het Europese avontuur van AZ moest hij vanaf de zijlijn toezien. Tegen PEC Zwolle viel hij halverwege de tweede helft in.

"Ik heb hem iedere dag heel hard zien werken om terug te komen", zegt trainer Pascal Jansen over de terugkeer van Martins Indi. "Voor mij is het ook heel speciaal", gaat Jansen, die het traject van dichtbij meemaakte.

Aanvoerdersband

Overigens is Martins Indi weer de eerste aanvoerder bij Alkmaarders, maar de band bleef om de arm van Jordy Clasie. De verdediger vond dat hij uitstekend werd vervangen door Clasie en gunde hem de band tot het einde van de wedstrijd. "Ik zei dat ie 'm om kon houden. Hij leidt het team fantastisch. Wij doen dit samen."

Terugkeer van Martins Indi doet wat met AZ-trainer Pascal Jansen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook