Start van hoofdcontent

Wormerveer

nl

Optreden geschrapt na brand in cultureel centrum Wormerveer

24 september 2023, 15.25 uur · Door Jouri Bakker

Vanwege een brand in de opslag aan het begin van de middag heeft cultureel centrum De Groote Weiver een optreden van vanmiddag geannuleerd. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend, maar brandstichting wordt nog niet uitgesloten. 

Foto: Brand in cultureel centrum De Groote Weiver - Inter Visual Studio

Het cultureel centrum aan de Industrieweg was nog gesloten toen de brand rond 12.30 uur uitbrak. Al snel was de brandweer met vier eenheden bij het complex aanwezig. Uit voorzorg werden de bewoners van enkele aangrenzende antikraak-woonruimtes naar buiten geleid, vertelt een medewerker van het centrum aan NH. 

Snel onder controle

Brandende en (gedeeltelijk) verkoolde spullen zijn uit de opslag naar buiten gebracht. De brandweer had de brand binnen een half uur onder controle. Uiteindelijk heeft de brandweer het pand geventileerd. 

De antikraak-bewoners mochten toen weer terug naar huis. Volgens een getuige is een persoon door ambulancepersoneel nagekeken vanwege rookinhalatie, maar dat kan de woordvoerder niet bevestigen.  Over de oorzaak kan nog niets worden gezegd, maar brandstichting wordt nog niet uitgesloten.  

Foto: Brand in cultureel centrum De Groote Weiver - Inter Visual Studio

De schade wordt later vandaag opgenomen, maar lijkt mee te vallen, vertelt voorzitter Jan Hekman aan NH Nieuws. Hij vertelt dat het centrum vanmiddag gewoon opengaat, maar dat het optreden van het akoestische countrycollectief Buuuf uit de IJmond is geschrapt. "Want de zaal waar het optreden zou plaatsvinden, grenst aan de opslag."   

De geplande bierproeverij gaat wel door. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]