Start van hoofdcontent

Winkel

nl

Tientallen praalwagens staan klaar voor bloemencorso Winkel: "Eén miljoen dahlia's"

24 september 2023, 08.31 uur · Door Jurgen van den Bos

Tientallen praalwagens, groot en klein, trekken vandaag door de straten van Winkel. Het  jaarlijkse Bloemencorso Winkel verwacht weer tienduizenden bezoekers in het dorp. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de praalwagens en de afgelopen dagen stonden geheel in het teken van het corso om zo'n één miljoen dahlia's te spelden, te nieten en te plakken. "Dat de mensen genieten straks, dat is het belangrijkste."

Foto: bloemencorso Winkel - NH / Jurgen van den Bos

"Eerst is het twee avonden in de de week, dan drie en uiteindelijk ben je zeven dagen in de week lekker bezig met de wagens." Paul Beers van de bouwgroep 'J.J. de Sioux' in Winkel kijkt met trots naar wat de grootste praalwagen wordt van het bloemencorso. In de loods zijn zeker twintig mensen bloemen aan het klaar maken voor de wagen. Jong en oud is druk bezig met het sorteren, nieten en plakken van de bloemen.   

'Spook-taculair'

Thema van de wagen is Halloween, vertelt Beers. "Met als titel 'Spooktaculair'." De wagen wordt zo groot dat het niet in één geheel in de loods past. "Er gebeurt van alles. We hebben bewegende delen, veel muziek en figuranten. We doen het echt voor het publiek en als het droog is zijn wij gewoon gelukkig."

bloemencorso Winkel - NH Nieuws / Jurgen van den Bos

Het bloemencorso in Winkel bestaat al 117 jaar jaar. Iedere vierde zondag van de maand staat het dorp in het teken van het corso. De optocht met de praalwagens start om 14:00 uur, maar daarvoor is er al kermis en een markt. Bovendien is het dorp versierd met vlaggen en bloemen.

Lekker weer

Voor Bas Hageman van het bestuur van Bloemencorso Winkel is het nu al een feest. Hij gaat alle twintig bouwgroepen af om te zien hoe iedereen vordert. "De kwaliteit is erg goed. De wagens sluiten aan op thema's van het afgelopen jaar; klimaatverandering, boerenprotesten bij het torentje van Rutte en we zien ook weer veel dieren voorbij komen. Het belangrijkste is dat er mensen komen en dat we ze vermaken. Daar gaan we voor. Met lekker weer!"

Foto: bloemencorso Winkel - NH / Jurgen van en Bos

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]