Ga naar Content

De fietsboot op de Loosdrechtse Plassen vaart zijn laatste diensten: volgend seizoen fris van start

De fietsboot op de Loosdrechtse plassen vaart dit jaar tot één oktober zijn laatste rondjes. Daarna gaat de boot in de stalling om te wachten op het volgend seizoen. Wie nog mee wil moet dus snel zijn. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je nog mee voor een tochtje. De boot vaart nu een aantal jaren op de plassen. Elk jaar weten meer fietsers en wandelaars de boot te vinden. NH Gooi voer mee met de Fietsboot II.

Fietsboot Loosdrechtse plassen - Erik Bootsman

Ondanks een paar natte maanden dit jaar heeft de boot een goede bezetting gehad. Voldoende om de kosten te dekken. Doordat elk jaar meer mensen gebruik maken van de dienst ziet de toekomst er goed uit. De boot op de Loosdrechtse plassen is niet de enige fietsboot in de regio. Ook op de vecht kan gevaren worden met de Fietsboot I. Op deze route wordt van Nieuwersluis naar Maarssen-Dorp gevaren. En weer terug natuurlijk.

Volgend seizoen

In 2024 wordt er vanaf eind april weer gevaren. Dan moet de nieuwe fietsboot voor de Vechtroute klaar zijn. Deze boot is dan ook volledig elektrisch. Meer informatie is te vinden op de site van De Fietsboot. Daar is, door een gps-systeem te zien waar de boten op dat moment precies varen. Je kunt ze dus bijna niet missen.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]