Ga naar Content

Pieter Dijkman benoemd als waarnemend burgemeester van Drechterland

De commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, heeft Pieter Dijkman benoemd tot nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Drechterland. Dijkman woont in Markenbinnen en wordt op 26 september geïnstalleerd. Dan gaat de huidige burgemeester Michiel Pijl aan de slag in Medemblik.

Foto: Provincie Noord-Holland

De 62-jarige Pieter Dijkman is geen onbekende voor de gemeentepolitiek. Zo was hij van 2011 tot 2015 wethouder in de toenmalige gemeente Graft-De Rijp. Daarna was hij tot 2022 wethouder en eerste loco-burgemeester in Alkmaar. Sinds deze maand is hij Statenlid voor de VVD in Noord-Holland.

Dijkman wordt dinsdag officieel geïnstalleerd als waarnemend burgemeester. Zijn periode duurt totdat de procedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond. De verwachting is dat eind juni een nieuwe 'kroonbenoemde' burgemeester benoemd kan worden voor de gemeente Drechterland.

Michiel Pijl naar Medemblik

Op dezelfde dag, 26 september, wordt Michiel Pijl beëdigd als nieuwe burgemeester in de gemeente Medemblik. Hiermee komt er na 7,5 jaar een einde aan zijn tijd in Drechterland als burgemeester.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]