Ga naar Content

Verkeerschaos rond Alkmaar door kettingbotsing en werkzaamheden

Een kettingbotsing met zeker elf auto's zorgt vanochtend voor problemen op provinciale weg N242 tussen Heerhugowaard en Alkmaar. De weg was afgesloten voor verkeer, maar is inmiddels weer open.  Vanwege het regenachtige weer is er in Noord-Holland deze ochtend sprake van een drukke ochtendspits, ook in de rest van de provincie staan files. 

Foto: Politie

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De politie weet dat er elf voertuigen bij de kettingbotsing betrokken zijn. "Een persoon is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis", vertelt de woordvoerder. 

Vanwege de kettingbotsing was de N242 was de weg tussen Heerhugowaard tot de Leeghwaterbrug enige tijd afgesloten. Rond 09.00 uur ging de weg weer open. De file die zorgde voor meer dan een uur vertraging, lost langzaam op. 

Blikschade

Het ongeluk zorgde ook voor flink wat blikschade. "Zes van de elf auto's zijn weggesleept, de andere vijf konden zelfstandig wegrijden", zegt de woordvoerder. De politie doet geen onderzoek naar het ongeluk. "Nu gaat de verzekering uitzoeken wie verantwoordelijk is voor het ongeluk."

Op de omliggende wegen is het druk door de afsluiting. Op de N245 tussen Schagen en Alkmaar staat ook 5 kilometer file, wat voor een half uur vertraging zorgt. Datzelfde geldt voor de N508 tussen Rustenburg en Alkmaar. Hier loopt de vertraging op tot ongeveer 90 minuten. 

Drukte op andere wegen

Vanwege de regenachtige ochtend loopt het Noord-Hollandse wegennet ook op andere plekken vast. Vooral in en rond Amsterdam is het druk. Op de A1 tussen Muiden en Naarden kan de vertraging oplopen tot een halfuur. Vanwege een ongeluk is daar de rechterrijstrook afgesloten en staat er een file van zes kilometer. 

Ook de andere kant op, tussen Naarden en knooppunt Diemen, staat het vast. Door de opstoppingen op de A1 kunnen de vertragingen oplopen tot 15 minuten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.