Start van hoofdcontent

Muiden

nl

Van hartpatiënt naar 130 kilometer kitesurfen: "Je kunt weer supergezond terugkomen"

20 september 2023, 17.58 uur · Aangepast 21 september 2023, 09.35 uur · Door Nina Vermeulen

Muiderse Jeroen Flinterman onderging toen hij 2,5 jaar oud was een hartoperatie. Vandaag doet hij, inmiddels topfit, samen met zijn broer Maurice mee aan de kitesurftocht Hoek tot Helder. Daarmee halen ze geld op voor de Hartstichting. 

Team Flint kitesurft Hoek van Holland - NH Nieuws

De broers van 'team Flint' kitesurfen vandaag de 130 kilometer lange tocht om geld op te halen voor de Hartstichting. Inmiddels staat de teller al op meer dan 3.000 euro. Een speciale tocht, omdat Jeroen zelf hartpatiënt is geweest. De band van de broers is bijzonder en sinds de operatie zijn ze onafscheidelijk. Dat de mannen deze uitdaging samen aangaan is dan ook geen verrassing.

Uitdaging

"Het toffe ervan vind ik, dat ik kan laten zien dat je als supergezond persoon weer terug kan komen. Dat je zo'n uitdaging aan kan gaan als broers is fantastisch. Het proces hiernaartoe was bijzonder, vertelt Jeroen halverwege de monsterrit aan NH. 

De tocht begint in Hoek van Holland en eindigt in Den Helder. Meer dan 500 deelnemers van over de hele wereld doen mee en halen geld op voor de Hartstichting. Inmiddels is team Flint in Den Helder aangekomen na een tocht van meer dan tien uur.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]