Ga naar Content

Storm blaast dak van dierenasiel: "Eén klap en daar gingen de platen"

Flinke stormschade voor dierentehuis 't Schuthok in Den Helder. Door de harde wind is vanmiddag de complete overkapping van het buitenverblijf weggeblazen. "De stalen balken hingen verderop in de bomen", vertelt Marjan Groof van 't Schuthok. Omdat het gevaar dreigde dat de overkapping op de rijksweg N250 terecht zou komen, belde ze meteen de brandweer. "Heel blij met de mannen." 

Foto: Schuthok Den Helder

"We stonden rond vier uur even buiten toen we een enorme klap hoorden", vertelt Marjan Grooff van dierentehuis 't Schuthok. "Een collega zag plotseling het dak van de kennels de lucht in gaan. Dat zijn stalen balken met golfplaten. Dat was wel even schrikken. Gelukkig waren de honden allemaal binnen vanwege de storm."

Tuinman

De schade is groot. Behalve de overkapping zijn meerdere lichtkoepels van onder meer de quarantaineruimtes kapot en er liggen brokstukken van de overkapping op de hondenvelden. Grooff: "Die zijn even niet bruikbaar, maar moet je nagaan, onze tuinman stond vijf minuten ervoor nog op het hondenveld."

Foto: Schuthok Den Helder

"Gelukkig zijn we met de schrik vrij gekomen", zegt Grooff opgelucht. "Prioriteit is de veiligheid van de dieren en de collega's. Gelukkig is niemand gewond geraakt. We zijn goed verzekerd en voor de rest zien we wel. De honden zijn ook geschrokken en die hebben een extra toetje gekregen om lekker op te kauwen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]