Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

KLM-personeel boeit agressieve passagier met tiewraps op vlucht naar Schiphol

19 september 2023, 16.30 uur · Aangepast 21 september 2023, 09.17 uur · Door Jessie Eickhoff

Een piloot van KLM gebruikte tijdens een vlucht vanuit New York tiewraps om een agressieve man onder controle te houden. Bij aankomst op Schiphol werd de passagier uit Letland aangehouden door de marechaussee.

Foto: Vanmorgen is er een passagier aangehouden die aankwam met het vliegtuig vanuit New York - Marechaussee Schiphol

Waar tiewraps normaal gesproken gebruikt worden om objecten aan elkaar te bevestigen, zette het KLM-personeel de kabelbinders op een heel andere manier in toen een man zich tijdens de vlucht agressief gedroeg. De man veroorzaakte overlast en luisterde niet naar de aanwijzingen van het personeel.

Geen handboeien aan boord

"De gezaghebbende piloot heeft besloten om tiewraps bij de passagier om te laten doen. Daarmee werd hij rustig gehouden", legt een woordvoerder van de marechaussee uit. Hij begrijpt wel waarom de piloot voor tiewraps koos. 

"Handboeien zijn de uitrusting van een politie-agent"

Woordvoerder marechaussee

"Handboeien zijn de uitrusting van een politieagent", legt de woordvoerder uit op de vraag waarom deze niet voorhanden waren. "Aan boord zullen ze waarschijnlijk alleen tiewraps hebben gehad." Nadat het vliegtuig vanmorgen op Schiphol landde, werd de man uit Letland opgepakt door de mareschaussee. 

UPDATE:

"Tiewraps zijn standaard aanwezig en niet specifiek voor dit doel", vertelt KLM aan NH. "Gezien het agressieve gedrag van de desbetreffende passagier was in dit geval boeien noodzakelijk totdat de passagier over kon worden gedragen aan de autoriteiten."

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]