Ga naar Content

Beste kitesurfers ter wereld racen naar Zandvoort voor perfecte storm

Al maanden staan ze stand-by. Wachtend op dat ene telefoontje. En nu eindelijk is de perfecte storm onderweg naar Zandvoort. Net als 's werelds beste kitesurfers die op stel en sprong afreisden naar de badplaats. Vandaag trotseren ze namelijk wind, golven en elkaar voor de beste megaloop.   

Megaloop 2019 - Foto: Red Bull

Bij strandpaviljoen en surfschool The Spot gaat het gebeuren. Binnen 48 uur werd het evenement Red Bull Megaloop opgetuigd. De kitesurfers kregen het langverwachte telefoontje: de weersomstandigheden op 19 september rond het middaguur zijn optimaal om het evenement te laten doorgaan.

Beste kitesurfers

Volgens Diederik Huisman van de organisatie waren de meeste deelnemers gelukkig in Europa, zodat ze snel naar de badplaats konden vertrekken. "Eén komt uit Zuid-Afrika, die moest echt gelijk zijn boeltje pakken en wegwezen om op tijd in Zandvoort te zijn." Hij benadrukt dat het de beste kitesurfers ter wereld zijn die aan de competitie meedoen. 

In 2019, toen het evenement voor het laatst in Zandvoort plaatsvond, kwamen er een paar duizend bezoekers op af. Diederik verwacht ook vandaag veel toeschouwers. "Kitesurfen is groot in Nederland. Zelfs op een doordeweekse dag zijn er veel fans die hiervoor vrij nemen."

Red Bull Megaloop

Red Bull Megaloop is gratis te zien en vindt plaats op het strand voor The Spot, Strandafgang Barnaart 23A. Daar kunnen toeschouwers echter niet naar binnen, maar wel bij de buren Club Nautique. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gebruik maken van de openbare parkeerplaatsen langs de boulevard. De eerste kitesurfer gaat waarschijnlijk om 12.00 uur de zee op, afhankelijk van de wind. Verwacht wordt dat het evenement tot 19.00 uur duurt.  

Megaloop 2019 - Red Bull

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]