Start van hoofdcontent

Westzaan

nl

Verkeersregelaar aangereden in Westzaan, automobiliste meldt zich later bij politie

18 september 2023, 15.07 uur · Aangepast 18 september 2023, 17.10 uur · Door Redactie Zaanstreek-Waterland

Een automobiliste heeft maandagmiddag rond 14.10 uur een verkeersregelaar aangereden op de Overtoom in Westzaan. Aanvankelijk vluchtte ze, maar later meldde ze zich alsnog bij de politie.  

Foto: Verkeersregelaar aangereden in Westzaan - Inter Visual Studio/Sander Disselkoter

Er is nog niet veel bekend over het incident. De politie zegt dat er mogelijk een conflict tussen de verkeersregelaar en de automobilist is geweest. De aanrijding was met lage snelheid, maar de verkeersregelaar is wel met letsel naar het ziekenhuis gebracht. 

Volgens Individu, werkgever van de verkeersregelaar, is het nog niet bekend hoe het op dit moment met de man gaat. Een buurtbewoner vertelt aan NH dat de ambulance zonder haast en zonder sirenes is vertrokken. 

Wegwerkzaamheden

De verkeersregelaar werd ingezet omdat de Overtoom vanaf vandaag tot 6 oktober gesloten is vanwege wegwerkzaamheden. De weg moet opnieuw geasfalteerd worden. Bewoners kunnen in sommige gevallen wel passeren.  

De voorzitter van de verkeerscommissie in Westzaan Jerry Jahn is verdrietig over het incident, maar hij kijkt er niet van op. "Er wordt als de weg open is al vaak te hard gereden, vaak 80 waar je 60 mag."

De politie doet nog onderzoek naar het incident. 

Foto: Verkeersregelaar aangereden in Westzaan - Inter Visual Studio/Sander Disselkoter

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]