Start van hoofdcontent

Velsen-Zuid

nl

Telstar en Snoei beduusd na nieuwe klap: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

15 september 2023, 22.45 uur · Aangepast 15 september 2023, 23.37 uur · Door Frank van der Meijden

Ook na zes wedstrijden is Telstar nog altijd puntloos en logischerwijs dus hekkensluiter in de eerste divisie. Op bezoek bij koploper Roda JC werd met 3-0 verloren. "We hebben weer veel te weinig kansen gecreëerd."

Mike Snoei na rampzalige seizoenstart: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt" - NH Sport

Kantelpunt in het duel was de 2-0 van Roda JC waar Telstar-aanvoerder Mitch Apau onderuit werd gekegeld. "Het ziet er niet leuk uit. Mitch is ons boegbeeld en gaat voor ons door een muur heen", vertelt Telstar-trainer Mike Snoei over het moment. "Het is absoluut een breekpunt in de wedstrijd. De scheidsrechter mag ervoor fluiten, ook als het een lichte overtreding is. Op dat moment waren we net op zoek naar de 1-1."

"Ik maak me nu vooral zorgen over de stootkracht voorin"

Telstar-trainer Mike Snoei

"Het is wel zaak dat we nu punten gaan pakken", vervolgt Snoei over de rampzalige seizoenstart. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Van tevoren zag ik het programma en dan hoop je nu rond de vijf of zes punten te hebben. Maar ik maak me nu vooral zorgen over de stootkracht voorin. Met Christos Giousis, Danzell Gravenberch en Youssef El Kachati zijn er drie goede aanvallers geblesseerd."

Tekst gaat door onder de video.

Quinten van den Heerik kende een basisdebuut om snel te vergeten - NH Sport

Bij Telstar mocht Quinten van den Heerik voor het eerst in de basis starten. De aanvaller zat al sinds de zomer in goede vorm en mocht daarom in Limburg vanaf het eerste fluitsignaal beginnen. Van den Heerik: "Ik heb in de voorbereiding veel gescoord en een goede indruk achtergelaten. Maar we verliezen hier met 3-0, dus het is een dag om snel te vergeten."

Vrijdag 22 september speelt Telstar opnieuw. Dan gaan de Witte Leeuwen in speelronde 7 op bezoek bij ADO Den Haag.