Ga naar Content

Fietser (70) doet geen oog meer dicht na val en bedreiging automobilist

Een 70-jarige man die woensdag 12 juli tijdens het fietsen in Hilversum oog in oog komt met een agressieve bestuurder en daardoor ten val komt, doet geen oog meer dicht. Hij heeft slapeloze nachten van de bedreiging van een automobilist. 

Foto: Bureau NH

Een 70-jarige man fietst 12 juli in de ochtend rond half 10 op de Oude Torenstraat richting de Vaartweg in Hilversum. De fietser ziet een auto snel naderen die geen snelheid mindert.

De man stapt van zijn fiets, maar de bestuurder stopt niet. Al rijdend en schreeuwend bedreigt de bestuurder het slachtoffer. De fietser laat het gaan en vertrekt, vanwege de agressieve houding en het taalgebruik van de autobestuurder.

Bedreiging

Maar dan gaat het helemaal mis. Het slachtoffer fietst op het fietspad verder de Vaartweg op. Plotseling wordt de man afgesneden door de automobilist. De man ziet dit te laat en valt hard op de grond. De bestuurder schreeuwt tegen het slachtoffer dat hij aan zijn auto heeft gezeten. Volgens de politie bedreigt de man het slachtoffer.

Sindsdien doet de man geen oog meer dicht. Hij heeft volgens de politie veel moeite met het verwerken van de situatie. De recherche heeft onderzoek gedaan, maar heeft helaas weinig informatie. De politie roept op om beelden te delen die mogelijk het onderzoek verder kunnen helpen. 

Weet u meer?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.