Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Reizigers, gemeenten en provincie boos over plannen van de NS: 'We jagen ze de trein uit'

13 september 2023, 17.11 uur · Aangepast 14 september 2023, 08.56 uur · Door Suzette Nesselaar

De NS gaat snijden in de dienstregeling in Noord-Holland en dat roept boze reacties op. Reizigers zijn teleurgesteld dat er weer minder treinen gaan rijden en de provincie is bang de mensen de trein uit te jagen. Samen met 19 gemeenten hebben ze hun onvrede geuit in een brandbrief naar het vervoersbedrijf. De NS is geschrokken van de felheid van de reacties.

NS geschrokken van felheid brief provincie, reizigers stemmen met briefstuurders in - NH Nieuws

De nieuwe dienstregeling zou een 'verslechtering' zijn, die volgens de afzenders van de brief onacceptabel is. Mocht de dienstregeling er komen zoals nu is voorgesteld, dan komt de spitsintercity tussen Alkmaar en Haarlem voorlopig niet terug.

Reizigers op station Haarlem zijn het vanochtend met de inhoud van de boze brief eens: "Ik moet iedere dag met de trein naar school. Dus het is wel vervelend. (...) dan moet ik maar met de auto."

Reactie NS

Een woordvoerder van NS laat aan NH weten: "We zijn geschrokken van de felheid van de brief. We hebben op dit moment intensief contact met de provincie en in oktober gaan we samen in gesprek." Wanneer dit gesprek precies plaats gaat vinden, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

De brief zorgt vooralsnog niet voor directe veranderingen in de dienstregeling voor 2024: "Het cement van die plannen wordt wel steeds dikker. Over de plannen op de lange termijn moeten we met zijn allen in gesprek."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.